Om Oss

Vi leverer kvalitetsprodukter og setter alltid kunden i fokus.

Om Halalprodusenten

Halalprodusenten er en merkevare under Åkeberg Skoglunn-konsernet som ble etablert i 2014. Konsernet inkluderer flere kjente merkevarer som Øivind-Karlsen, Eng Fugl, Edelgaard og Spice of Norway. Halalprodusenten består av kvalitetsprodukter som hamburgere, pølser, kebab, nuggets mm og selges til forskjellige aktører som dagligvarebutikker, grossister, restauranter og gatekjøkken. Privatpersoner kan kjøpe våre produkter i diverse dagligvarebutikker på Østlandet som Coop, Rema, Meny, andre lokale butikker eller i vårt fabrikkutsalg i Oslo.

Vår Historie

Halalprodusenten er i dag et kjent matmerke blant landets muslimer. Merkevaren har bygget opp et rykte for å alltid overholde god kvalitet til en god pris, men det har ikke alltid vært like enkelt å få tak i kvalitetsrike norskproduserte halal varer som det er i dag. Den norske halal- og kebab-industriens historie er en overraskende spenningsfylt historie fylt med trans-nasjonale matskandaler, avslørende DNA teknologi og et umettelig nøye mattilsyn.

I 2014 valgte fire av arvingene til familiebedriften Åkeberg Skoglunn å gå sammen om å stifte et nytt selskap kalt halalprodusenten i Kambo, Moss. Åkeberg Skoglunn var på denne tiden en mindre kjøttprodusent som hovedsakelig var kjent for sin tradisjonsrike pølseproduksjon. Flere av produktene inneholdt svinekjøtt, derfor mente de fire arvingene at det ville være best å legge sammen sine egne private midler til å stifte en separat halal fabrikk.

Ideen kom til dem i kjølvannet av en bredere europeisk matskandale som skjedde i 2013, den beryktede hestekjøtt-skandalen. Enkelte enorme multinasjonale selskaper hadde på et eller annet vis klart å servere kundene sine med mat merket med storfekjøtt, men som etter videre undersøkelse viste seg i enkelte tilfeller å inneholde opptil 100% hestekjøtt. Skandalen sendte sjokkbølger gjennom hele den europeiske kjøttindustrien inkludert Norge og det forholdsvis knøttlille Åkeberg Skoglunn, dette betydde at Mattilsynet måtte gå til verks. Ved bruk av nyutviklet DNA-teknologi fikk Mattilsynet muligheten til å granske den norske kjøttindustrien grundig. Det ble oppdaget krysskontaminering av dyrearter i flere norske virksomheter. Også i halalproduksjon ble det funnet svinekjøtt.

Her så de fire arvingene et behov for en pålitelig bedrift Norges muslimer kunne stole på og Halalprodusenten ble født. I to år driftet arvingen bedriften i Kambo, men Åkeberg Skoglunn hadde vokst seg store nok til å kjøpe Manstad Kjøtt, og all pølseproduksjon ble flyttet dit. Åkeberg Skoglunn skaffet seg nye lokaler i Kjøttbyen i Oslo. De nye lokalene var romslige, men alene hadde ikke Åkeberg Skoglunn nok produksjon til å utnytte lokalene til sitt ytterste potensial. Åkeberg Skoglunn har alltid vært en bedrift basert i Oslo, med to fabrikker utenfor byen ønsket ikke verken ledelsen eller arvingene å flytte virksomhetens tyngdepunkt vekk fra det som var nært og kjært. Etter mange møter tok arvingene den vanskelige avgjørelsen om å innlemme bedriften sin inn i foreldrenes mye større Åkeberg Skoglunn.

Med minnet om hestekjøtt-skandalen og alle ringvirkningene enda ferskt i hukommelsen bestemte arvingene seg for å føre en streng halalplan i Åkeberg Skoglunns nye lokaler. Dette betyr for eksempel at produksjonsplanen blir lagt opp slik at krysskontaminering mellom produkter med halalstatus og ikke halalstatus aldri skjer. Alle leverandører til halalprodusenten har strenge krav for å bli godkjent, til og med kjemikalier som blir brukt til vask og desinfisering er halalgodkjent.

Halalprodusenten er et av Åkeberg Skoglunns viktigste varemerker og selv om kvaliteten på produksjonen alltid vil være god, er det ryktet og tilliten fra kundene som er nøkkelen til merkevarens suksess. I dag har arvingene overtatt Åkeberg Skoglunn, og minnet om viktigheten av å drive en ærlig og tillitsvekkende bedrift lever videre.

Our Staff

Våre fasiliteter

Mesteparten av halalprodusentens produkter blir produsert i våre lokaler i kjøttbyen i Oslo (efta 1886). Industriområdet på Furuset er et samlingspunkt for flere virksomheter i kjøttbransjen. Halalprodusentens pølser blir produsert hos Manstad Kjøtt (efta 362) i Østfold.

Facilities

Våre ansatte

Halalprodusenten, og Åkeberg Skoglunn konsernet, er stolte av å ha en mangfoldig gruppe medarbeidere og setter som et av våre høyeste mål å være en trygg og god arbeidsplass. Våre ansatte beriker oss med kulturer og tradisjoner fra flere steder i verden

introimage

Vårt Samfunnsansvar

Halalprodusenten, som en del av Åkeberg Skoglunn konsernet, er bevisst vårt samfunnsansvar som en aktør i en stadig mer globalisert leverandørkjede. Vi erkjenner viktigheten av å stadig forbedre vårt arbeid med etisk handel, dyrevelferd og miljø for å sikre ansvarlig næringsmiddelproduksjon i generasjoner fremover.

Det er viktig for oss med et sterkt lokalsamfunn og halalprodusenten ønsker å bidra med mer enn bare kvalitetsvarer. Vi bidrar ved å sponse idrettslag som fremmer god helse blant unge og voksne. Vi deler også jevnlig ut mat til veldedige organisasjoner som fordeler til de som behøver det mest.

Vi publiserer årlig en rapport på fjorårets arbeid med bærekraft og Åpenhetsloven som kan leses her

Kontakt oss

Besøksadresse er Professor Birkelandsvei 28a 1081 Oslo. Her finner du også vårt fabrikkutsalg hvor du kan kjøpe våre produkter til en god pris.

Åpningstider

Mandag-onsdag06:00-15:00
Torsdag06:00-18:00
Fredag06:00-14:00
Helg/helligdagStengt

Generelle henvendelser eller spørsmål kan ta via telefon:

  • Kvalitetsleder Oslo (efta 1886) – Heidi Lund – heidi@aakebergskoglunn.no
  • Kvalitetsleder Østfold (efta 362) – Erik Sand – erik@oivind-karlsen.no